Canadisk Jul

Canada er et ret stort land, hvor folk har meget forskellige kulturelle baggrunde. Det betyder også at de har mange forskellige juletraditioner. Mange af juletraditionerne kommer fra lande såsom Frankrig, England, Skotland, Irland og Norge. 

I Canada åbner mange deres julegaver juleaften ligesom vi gør i Danmark. Andre åbner kun deres julesokker eller en enkelt gave juleaften og gemmer resten til juledag. 

Mange pynter deres huse med juletræer, lys og dekorationer. Og oftest vil der hænge julesokker klar ved kaminen til julemandens besøg.

Dettraditionelle julemåltid består af kalkun med tilbehør, som oftest består af grøntsager og kartoffelmos. Desserten vil ofte være plum pudding eller mincemeat tarts. Man spiser også ofte frugtkage i juletiden. Julemåltidet variere dog efter folks kulturelle baggrund.

Det er meget populært at deltage vinteraktiviteter, såsom at stå på ski eller køre på slæde. 

Børn i Canada tror på julemanden, og man mener i Canada, at dette er julemandens hjemland. 

I Toronto har der siden 1913 været tradition for “The Santa Clause Parade”, hvor julemanden kører igennem Torontos gader i følgeskab med byens børn. 


Ligesom at Norge har tradition for at sende et juletræ til London, så har man i Canada traditioner at sende et juletræ til Boston. Træet er en tak for Bostons hjælp i forbindelse med Halifax eksplosionen. 

Kender du til flere canadiske juletraditioner, så tilføj dem i kommentarfeltet.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Australsk Jul

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

"Luk julefreden ind"

Nu har vi altså jul igen