Australsk Jul

I Australien er det jul i starten af deres sommerferie, som begynder i midten af december. Det er altså varmt i Australien ved juletid. 

I Australien hænger man kranse på døren og juleaften er der tradition for, at gå fra dør til dør og synge julesange. Man pyntet sit hus og have med juletræer og lys, og nogle steder afholder man konkurrencer for, at find ud af hvem, som har pyntet finest op. Man pynter også sine huse med bundter af “Christmas Bush”, som er et australsk træ grønne blade og cremefarvede blomster, som i løbet af sommeren skifter farve til rød. 

I mange af de store by afholdes “Carols by Candlelight” services, hvor lokale orkestre og kor leder julesangen. Da det jo er sommer i Australien ændrer man nogen gange sangteksterne, så ord som sne og kulde bliver erstattet med en tekst som er mere passende. Der findes dog også australske julesange. Et eksempel kan høres nedenunder. 


Når julemanden når til Australien lader han sine rensdyr få et hvil og fortsætter turen med kænguruer. Han skifter også tøj, så han kan holde varmen ud.  

Julen fejres d. 25. December ligesom mange steder i verden. De fleste familier forsøger at være sammen juledag, og spiser julemåltidet til middag. De fleste spiser en kold julemeny eller griller (gerne fisk eller skaldyr). Måske endda i kombination med traditionel engelsk julemad. Juleaften vil der ofte være mange mennesker på fiskemarkederne, da de er ude og købe fisken til deres julemåltid, så den er frisk dagen efter. Den 26. December bliver kaldt Boxing Day, og her er der tradition for, at man tager på stranden og griller. 

                  Kender du til flere Australske juletraditioner, så tilføj dem i kommentarfeltet. 

Kommentarer

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

"Luk julefreden ind"

Nu har vi altså jul igen