Græskarboller

Ingredienser

400 g græskar
100 g smør
4 dl mælk
50 g gær
200 g yoghurt natural
6 spsk sukker
4 tsk salt
1200 g hvedemel
100 g havregryn
1 spsk kanel
Muskatnød

Æg til pensling
Græskarkerner til pynt

Fremgangsmåde:

Skræl græskar og skær i tern. Kog dem med vand i ca. 10 eller til de er møre. Hæld vandet fra og blend græskarstykkerne.
Smelt smørret i en gryde og tilføj mælk. Hæld blandingen i en skål og opløs gæren deri. Tilsæt derefter den blendede græskar, yoghurt, sukker salt, havregryn, kanel og muskatnød. Tilsidst tilsættes melen, og dejen æltes grundigt.
Lad dejen hæve lunt i ca. en time, og form derefter 16 boller af dejen. Tryk dem fladereog klip 5-6 snit i hver bolle. Pensl med æg og pynt med græskarkerner.
Forvarm ovnen til 175 grader (varmluftovn) og bag bollerne i ca. 30 min


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

"Luk julefreden ind"

Coca-Cola lastbilen kommer til Danmark

Maileg Julepynt 2017

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

Karen Blixens Julepynt 2017