Nissernes Ø (2003)

“Nissernes Ø” er tredje julekalender om nissebanden. Den er produceret for DR og er instrueret af Flemming Jensen. Den blev første gang vist i 2003 og er siden blevet genudsendt i 2008.


Handling:
Lunte er det eneste tilbageblivende medlem af Nissebanden. Hr. Mortensen er gået på pension, og Skipper og Gemyse er på jordomsejling. Men Lunte får besøg af Skipper og Gemyses datter, Pyt, som skal hjælpe ham med at holde styr på møllen i december. 

De får dog besøg af nissen Jo Jo, som er taget hele vejen fra St. Croix for at få hjælp fra Nissebanden. Da Nissebanden nu kun består af Lunte, tager han sammen med Pyt til de dansk vestindiske øer, hvor Nissebanden genopstår med nye medlemmer. 

På de vestindiske øer har nisserne store problemer med den falske julemanden Santa, der får sin magi fra krystallen “Hjertets Renhed”, som hører til på Grønland. Krystallens manglende tilstedeværelse på Grønland skaber problemer på Grønland, da de ikke kan fange fisk uden den, og dermed sulter. Samtidig skaber den falske julemand problemer på de i St. Croix, da han vil sælge julen til forretningsmanden Fornøje Frederik, som har planer om at omdanne St. Croix til Santaland. 

Det er op til Nissebanden at stoppe den falske julemand, og få krystallen leveret tilbage til Grønland. 

Medvirkende:
Flemming Jensen (Lunte), Søren Pilmark (Fitnisse Figur Figursson), Pia Rosenbaum (Komfurnisse  Sugar), Trine Gadeberg (Universitetsnisse Pyt), Roger Matthiesen (Calypsonisse Jo Jo), Niels Olsen (Fornøje Frederik), Jesper Christensen (Santa eller skrivernissen Günther), Christoffer Bro (Hr. fiffig-Jørgensen), Terese Damsholt (Fru Fiffig-Jørgensen), Mick Øgendahl (Fiffig Junior), Kristian Halken (Vagtnissen Vagn), Jan Gintberg (Nissedoktoren), Søs Egelind (Troldkvinden Jinx), Jesper Klein (Brugsudeleren i Holme-Olstrup), Rasmus Lyberth (Storfangeren), Kasáluk Qavigaq (Storfangerens kone), etc.


Sange fra “Nissernes ø”

Nissernes ø
Nisse calypso
Nissebandesangen
Risengrød
Sangen om Mette Wuns
Jinx’ sang
Hvis de måtte Mette
Hånd i hånd
Hundeslæde rap
Sangen om mor
Nissehuehår
Anden, der går igen
Det bliver jul

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Australsk Jul

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

"Luk julefreden ind"

Top stjerner fra Georg Jensen