Når julemanden banker på


Da jeg var barn, var et af højdepunkterne juleaften, når julemanden kom forbi. Troen på julemanden varede en del år, og var for mig med til, at gøre julen endnu mere magisk. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg stoppede med at tro på julemanden, men jeg mindes klart den dag, hvor jeg opdagede at julemanden som besøgte os var min morfar. Jeg synes det var morsomt, at jeg selv havde opdaget at det bare var ham, som var klædt ud.Der er meget forskellige holdninger til det med julemanden. Nogen synes at det er en hyggelig tradition som giver børn lov til at fantasere, og tro på at der er mere mellem himmel og jord, end det vi kender til, mens andre synes at det er forkert at bilde børn ind at julemanden eksisterer, når man en dag er nødt til at fortælle, at det var en stor løgn. 

For mig var det at tro på julemanden, en positiv oplevelse, og derfor er det noget, som jeg vil give videre den dag jeg får børn. Men ligesom med alle juletraditioner er det vigtigt at vi gør op med os selv, hvad vi ønsker skal være en del af vores jul. 

Skal i have besøg af julemanden?
Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Australsk Jul

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

"Luk julefreden ind"

Top stjerner fra Georg Jensen