Mikkel og Guldkortet (2008)

“Mikkel og Guldkortet” er produceret af Nikolaj Scherfig og Bo Hr. Hansen, mens Christian E, Christiansen instruerede den. Den blev sendt på TV2 i 2008, men skulle gentlig have været sendt året før, men blev udskudt på grund af kontroverser. Den har endnu ikke været genudsendt.Handling:
Drengen Mikkel drømmer om, at få rigtig mange julegaver, men på grund af et huskøb, er familien spændt stramt for, og har kun råd til en spare jul med få små gaver. Men da Mikkel redder Nissen Goddreng ændres hans situation. Ifølge gammel nissetro er Goddreng nødt til at opfylde Mikkels højeste ønske, som er at kunne købe alt hvad han ønsker sig.

Mikkel får et Guldkortet fra nisserne, og er nu den rigeste i verden. Familiens situation ser nu helt anderledes ud, og de skal ikke frygte at miste huset. Men to ekspedienter, Anders og Thomas, opdager Mikkels Guldkortet og finder ud af, hvordan det kan bliver deres. De redder en nisse fra at dø, og kortet er deres.

Situationen ændres endnu engang, da Mikkels lillesøster redder en nisse. Hun ønsker at ingen skal have et guldkort, men nissen hører forkert og tror at alle skal have et guldkort. Det kaster verden ud i en økonomisk krise, og Nissen Høvlebænk bliver syg, da han ikke har opfyldt det rigtige ønske. Det er nu op til Mikkel og nisserne at redde verden og Høvlebænk. 

Medvirkende:
Marco Ilsø (Mikkel), Michael Carøe (Henrik), Paprika Steen (Birgitte), Mette Gregersen (Louise/Nisseline Honningbrød), Carla Fjelsted Rasmussen (Marie), Erdinc Ajredinovski (Adam), Martin Buch (Nis Goddreng), Jonas Schmidt (Gammelbo), Peder Pedersen (Høvlebænk), Robert Hansen (Thomas), Jacob Weble (Anders), Jan Linnebjerg (Palle).


Sange fra “Mikkel og Guldkortet:

Pas på Mikkel
Det handler om at få
Dig og mig
Når vi først går i gang
Nisser og magi
Helst om kærlighed
Alting kan du få
Penge
Hvad kan man få for en tier
Du er

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

"Luk julefreden ind"

Australsk Jul

Nu tændes tusind julelys

Solbarn, jordbarn

Så tænder vi et lys i kvæld