Ludvig og Julemanden (2011)

“Ludvig og Julemanden” er produceret af Deluca Film for TV2, og instrueret af Søren Frellesen og Tilde Harkamp. Den blev først gang sendt i 2011 og er siden blevet genudsendt i 2016.


Handling:
Ludvig og hans familie tager i december måned til Børglum Kloster. Faderen Niels har nemlig lige arvet klostret, men de skal kun bo der midlertidigt, da Niels har fået arbejde i udlandet. Ludvig har dog ikke lyst til at flytte, og er overbevist om at der er en skat på slottet, så i håb om at de ikke skal flytte, hvis han finder skatten, går Ludvig i gang med at lede efter den.

Samtidig nægter julemanden at være julemand i år, hvis der ikke bliver arrangeret end fest i forbindelse med hans 500 års jubilæum. Hans kone nægter dog at holde festen, så julemanden tager til Børglum kloster.

På Børglum Kloster har spøgelset Stygge Krumpen skumle planer, og mens Ludvig forsøger at få lov til at blive på Børglum. Planlægger Stygge Krumpen at overtager Niels krop den 23. December, så han igen kan blive et levende menneske.

Medvirkende:
Lars Hjortshøj (Julemanden Nicolas), Thomas Norgreen (Ludvig Glad), Andreas Bo Pedersen (Spøgelset Stygge Krumpen, biskop på Børglum Kloster), Julie Zangenberg (Den Indemurede Pige), Andreas Jessen (Spøgelset Maximilian Løvenkranz), Tina Gylling Mortensen hSpøgelset Elsebeth Gyldenstjerne), Alexandre Willaume (Niels Glad, Ludvig, Rebekka og Rasmus' far), Anne Sofie Espersen (Kirsten Glad, Ludvig, Rebekka og Rasmus' mor), Marta Holm (Rebekka Glad, Ludvig og Rasmus' storesøster), Lau Porskær Kirkensgaard (Rasmus, Ludvig og Rebekkas lillebror), Camilla Bendix (Julie, Julemandens kone), Emma Irgens Holst (Martine, Ludvigs bedste ven), Thomas Ernst (Thomas, Rebekkas klassekamerat), Adam Sønderby (Klik, nisse i Julemandens værksted), Martine Vandet Salling (Klak, nisse i Julemandens værksted), Hans Holtegaard (Henning, Børglum Klosters nabo, Martine og Thomas' morfar), Viggo Sommer (fuld julemand). 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Australsk Jul

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

"Luk julefreden ind"

Top stjerner fra Georg Jensen