Æbleboller med kanel og ingefær

Ingredienser:

50 g gær
1 l vand
1 tsk honning
1 tsk salt
1 tsk kanel
Frisk ingefær
1 stort æble
10 g Chiafrø
50 g hørfrø
100 g havregryn
150 g sigtemel
300 g speltmel
500-600 g hvedemel
Mælk til pensling
Sesamfrø

Fremgangsmåde:

Gæren opløses i lunkent vand. Derefter tilføjes honning, salt, kanel, havregryn, chiafrø, og hørfrø. Riv æblet groft, og den friske ingefær fint. Bland det i dejen. Derefter tilføjes først sigtemel, og speltmel. Tilføj til slut hvedemel indtil dejen er mættet. Ælt dejen og lad den hæve i mindst en time. Form 16 boller og lad dem hæve i 15 minutter. Pensl med mælk og drys med sesamfrø. Bag i 15-20 minutter ved 200 grader.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Boller med chiafrø og hørfrø

Guide til julehjælp 2017

Maileg Julepynt 2017

"Luk julefreden ind"