Nissebanden i Grønland (1989)

“Nissebanden i Grønland” er opfølgeren på julekalenderen “Nissebanden”, og er skrevet af Flemming Jensen og Hans Dal. Julekalenderen er produceret af DR, og blev første gang sendt i 1989. Siden er den blevet genudsendt i 1993, 2002, 2011 og 2016.Handling:
Nissebanden modtager en ny mission fra A-38. Denne gang skal de til Grønland, og hjælpe julemanden med at lave julegaver til verden børn. Julemanden er nemlig ude at lede efter to stjernesten, som har magiske kræfter. 

Hjemme i Danmark har Fiffig-Jørgensen et ønske om at få flyttet sin by Holme-Olstrup. Han forsøger at afpresse julemanden ved at stjæle de breve, som sendes til julemanden. A-38 for imidlertidig sat en stopper for den plan, og sender brevene op til julemanden. Fiffig-Jørgensen tager derfor til Grønland, hvor han få fat i stjernestenene, og tryller sig selv om til julemanden.

Medvirkende:
Flemming Jensen (Lunte), Kirsten Peüliche (Gemyse), Finn Nielsen (Skipper), Ann Hjort (Puk), Arne Hansen (Hr. Mortensen), Malik Niemann (Inuk), Christoffer Bro (Fiffig-Jørgensen). Terese Damsholt (Fru Fiffig-Jørgensen), Hans Dal (A-38), Poul BundgaardNiels DanielsenJohan DavidsenBenny HansenTorben HundalWilliam KisumHenrik KoefoedSørine LangeLasse LunderskovHenrik H. LundJaguaraq MarcussenJohn MartinusTom McEwanIvalu Lange NørresletPer PallesenHans SigurdsenJens Therkelsen og Johannes Therkelsen.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

"Luk julefreden ind"

Australsk Jul

Nu tændes tusind julelys

Solbarn, jordbarn

Så tænder vi et lys i kvæld