Krummernes Jul (1996)

"Krummernes Jul" er en julekalender baseret på bøgerne om Krummerne. Den er produceret af Regner Grasten og instrueret af Hans Kristensen og Sven Methling. "Krummernes jul" blev første gang vist på TV2 i 1996, og er siden blevet genudsendt i 2001.Handling:
Krumme tror stadig på julemanden, og hver aften hjælper han lillebroderen Grunk med at sende et brev til Julemanden. Da hans klassekammerater opdager det, indgår han et væddemål med rivalen Hans om, at han kan bevise at julemanden eksisterer. 

Samtidig er der problemer hos julemanden og hans familie på Grønland. Børnene er stoppet med at sende breve, og den eneste julemanden modtager brev fra er Grunk. Med de manglende breve trænger den dårlige stemning sig på, og julemands familien tager på besøg hos Krummes familie for at genfinde den gode julestemning. 

I sit forsøg på at bevise at julemanden eksisterer, møder Krumme nissepigerne Stella og Nova, og Krumme må hjælpe mer at bringe den gode julestemning tilbage. Der er dog kræfter der modarbejder ham. De to banditter Bent og Amigo er opsatte på, at ødelægge alt, som har med julen at gøre, og skaber, og gør hvad de kan for at sprede den dårlige stemning.

Medvirkende:
Per Damgård Hansen (Krumme), Line Kruse (Stine), Lukas Forchhammer (Grunk), Dick Kaysø (Far), Karen-Lise Mynster (Mor), Sofie Lassen-Kahlke (Stella), Stephanie Leon (Nova), Waage Sandø (Julemand), Birthe Neumann (Jullemor), Elin Reimer (Fru Olsen), Paul Hagen (Vicevært Svendsen), Amalie Dollerup (Yrsa), Sonja Oppenhagen (Fru Jensen), Claus Bue (Lærer Jansen), Søren Spanning (Bent), Ole Stephensen (Amigo), Torben Zeller (Postbud), Jarl Forsman (Postmester), Henrik Koefoed (Politimand), Lene Brøndum (Kvinde som køber juletræ), Jan Hertz (Søren Hansen fra ugeavisen).


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Australsk Jul

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

"Luk julefreden ind"

Top stjerner fra Georg Jensen