Jul i Valhal (2005)

“Jul i Valhal” er en julekalender baseret på den nordiske mytologi. Julekalenderen blev produceret for TV2, og er instrueret af Martin Schmidt. Den blev genudsendt i 2012. “Jul i Valhal” er den julekalender i 00’erne som havde det højeste seertal.


Handling:
Sofie skal sammen med sin mor Tove flytte til Singapore, og de har derfor solgt deres hus, så indtil de flytter skal de bo hos Sofies mormor Ragnhild. De bliver dog overraskede, da de finder ud af at Ragnhild har udlejet loftet til Asbjørn og hans to børn Jonas og Emma. Sofie og Jonas bliver hurtigt gode venner, mens Asbjørn og Tove ikke kan fordrage hinanden. 

Ragnhild fortæller en masse historier fra den nordiske mytologi, og en dag finder Jonas og Sofie en hule, hvor Loke sidder fanget, og han får overtalt Jonas til at slippe ham løs. Det er derfor kun et spørgsmål om tid før Ragnarok går løs. Det er nu op til Jonas og Sofie at stoppe Loke, og forhindre verdens undergang,

Medvirkende:
Laura Buhl (Sofie), Lukas Thorsteinsson (Jonas), Ann Eleonora Jørgensen (Tove), Troels Lyby (Asbjørn), Clara Bahamondes (Emma), Vigga Bro (Ragnhild), Louis (Snifer - hund), Martin Brygmann (Loke), Søren Spanning (Odin), Peter Frödin (Heimdal), Henrik Noél Olesen (Thor), Cyron Melville (Balder), Lotte Andersen (Hel), Lene Maria Christensen (Ydun), Helle Fagralid (Freja), Bjørn Fjæstad (Tyr), Morten Eisner (Njord), Bodil Jørgensen (Sif), Morten Suurballe (Thrym). 


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Australsk Jul

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

"Luk julefreden ind"

Top stjerner fra Georg Jensen