Jul i Gammelby (1979)

"Jul i Gammelby var den første julekalender Med levende skuespillere frem for dukker som DR producerede. Julekalenderen er instrueret af Hans Christian Ægidius, og er optaget i Den Gamle By i Århus. DN blev vist første gang i 1979, og er siden blevet genudsendt i 1983 og 1994.Handling:
Kalenderen er delt i to dele. I den første del besøges museet Den Gamle By med værten Poul Thomsen, som også fungerer som historiens fortæller. Poul Thomsen fortæller om de gamle håndværk og ting på museet. I baggrunden er et kæmpe maleri/julekalender, som er ved at blive malet. Hver dag åbnes en låge, som gemmer en ting fra dagens emne. 

Derefter starter historien om beboerne i Gammelby. Købmandens skib Haabet er endnu ikke kommet i havn, og uden skib, er der ikke mulighed for at holde julefest. Det vil nisserne som bor i købmandsgården ikke være med til, så sammen med børnene Mette og Mads finder de på alverdens drillerier, som skal overbevise købmanden om, at det ville være en dårlig idé at aflyse julefesten. 

Medvirkende:
Lars Lohmann (Borgmesteren), Poul Glargaard (Severinsen), Karen Lykkehus (Nissemor), Ove Sprogøe (Nissefar), Poul Thomsen (Fortæller), Lene Maimu (Louise), Mads Ole Erhardsen (Mads), Mette-Line Erhardsen (Mette), Henry Jessen (Bissekræmmeren), Gustaf Bentsen (Smeden), Birthe Mariat (Karoline), Ole Jakobsen (Gadedrengen), Albert Wichmann (Bageren).Sange fra “Jul i Gammelby”


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Australsk Jul

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

"Luk julefreden ind"

Top stjerner fra Georg Jensen