Alletiders Nisse (1995)

"Alletiders Nisse" er efterfølgeren til "Alletiders Jul". Den er ligeledes produceret og instrueret af Martin Miehe-Renard for TV2. Den blev første gang sendt i 1995, og blev genudsendt i 2006.Handling:
Et år er gået, og Pyrus er tilbage i Rigsarkivet efter at have været på Nisseversitetet. Det viser sig dog, at han ikke har ferie, som han troede, men at han skal lave en opgave med titlen "hvad er en nisse?", og ikke nok med det, så skal han arbejde sammen med klassens dygtige pige Kandida. 

Rigsarkivets medarbejder, Betramsen og Josefine, får ligeledes uventet besøg. Uffe Spage Andersen rykker ind på arkivet, hvor han har til opgave at digitalisere det gammeldags arkiv. Josefine får dermed en fyreseddel, da digitaliseringen betyder at der ikke er behov for så mange medarbejdere.

Betramsen og Josefine sætter sig for, at bevise at det ikke er alle opgaver, som en computer kan klare. De starter et forskningsprojekt, som skal bevise at nisser er til. Der bliver altså både dykket ned i nissernes historie i menneskenes og nissernes verden.

Medvirkende:
Jan Linnebjerg (Pyrus), Paul Hüttel (Gyldengrød), Christiane Bjørg Nielsen (Kandis), Jeanne Boel (Frk. Josefine Brahe), Jesper Klein (Bertramsen), Steen Stig Lommer (Uffe S. Andersen), Max Hansen Jr. (Frederik 7.), Bodil Jørgensen (Bibliotekar), Karen-Lise Mynster (Eva), Simon Stenspil (Lille Pyrus), Aksel Erhardsen (Bonde), Kurt Bendtsen (Årmand), Asger Reher (Gårdbo), Karin Jagd (Sidse), Henning Sprogøe (Nis), Michael Friis (Stormgul), Dennis Larsen (H.C. Andersen), Jørn Gottlieb  (Skepticon), Lars Knutzon (Valse - Pyrus' far), Birthe Neumann (Gerda Jensen), Jesper Langberg (Elver konge), Troells Toya (Niels Holgersen), Elin Reimer (Bedstemor), Christoffer Bro (Nissen Kobold), Vigga Bro (Nissemor), Lillian Tillegreen (Hanne Olesen), Le Münster-Swendsen (Hannes mor), Tanja Johansson (Elverpige), Birgitte Næss-Schmidt (Elverpige), Vibeke Thordal-Christensen (Elverpige), Vibeke Hastrup (Josefine fra læsesalen), Peter Aude (Guide), Søren Hartvig (Postbud), Kristian Leth (Hannes bror), Jens Sætter-Lassen (Peter), Thorkil Lodahl (Heimdal), Søren Skjold (Hannes far), Hanne Jacobsen (Elverpige), Karina Raffel (Elverpige), Sofie Christiansen (Elverpige), Marcus Feldballe (Postbud), Kasper Severinsen (Fakir), Marcus Aalund (Billy the Kid), Sophie Balling Gad (Hanne, søsteren), Erik Bremer (Den gamle jul), Barbara Sztokhamer (Ursula, dame), Malou Olsen (Hanne som barn), Christian Overbeck (Soldat), Jakob Stenz (Soldat).
Sange fra “Alletiders nisse”

Risengrød er fin
Jeg er mig
Drillerigtighed
Glad i bad
Nissehop a go go
Vi glæder os
Rationalisering
Hjem kære hjem
Sig ikke mere


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Australsk Jul

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

"Luk julefreden ind"

Top stjerner fra Georg Jensen