Alletiders Jul (1994)

Det vil nok altid være sådan at man syntes at julekalenderen fra ens barndom er de bedste. Det kan man f.eks. også fornemme på artikler om året julekalendere, hvor folk efterlyser en genudsendelse af de gode gamle. Jeg tror næppe at de gode gamle i virkeligheden er af højere kvalitet, men at det nærmere handler om nostalgi og barndomsminder. I min optik vil julekalenderen on Nissen Pyrus altid være en af de bedste julekalendere (jeg var barn i 90'erne), som virkelig får mig i julehumør. "Alletiders Jul" er den første julekalender om Pyrus, og er produceret for TV2. Serien er skrevet og produceret af Martin Mirhe-Renard. Den blev første gang vist i 1994, og er siden blevet genudsendt i 2004 og 2016. Serien er udgivet både på DVD og VHS.

Handling:
Nissen Guttenborg bor på Rigsarkivet, hvor han passer nissernes arkiv, og sørger for at nisserne har deres retmæssige plads i historien. Ligeledes gør Betramsen, som dog tager sig af menneskenes del af historien. De lever begge et liv i ro og mag, og passer deres arbejde, men d. 1. December får de begge en overraskelse, da de begge får en medhjælper. Hos Guttenborg dukker ungnissen Pyrus op, og hos Bertramsen Josephine Brahe.

Helt galt går det, da den kropumulige Pyrus vælger at trodse Guttenborg og fremsiger en trylleremse uden opsyn. Han siger nemlig orden forkert, og bogstaverne begynder at falde ud af bogen om julen. Alle begynder nu at glemme hvad julen er, og blandt dokumenterne finder de en pige, som ikke kan huske  hvem hun er. De må nu gennemsøge historiebøgerne for at genfinde julen, og pigen identitet.

Medvirkende:
Jan Linnebjerg (Pyrus), Paul Hüttel (Guttenborg), Jesper Klein (Bertramsen), Jeanne Boel (Frøken Brahe), Karen Gardelli (Freja), Ghita Nørby (Margrete Sprænghest), Susse Wold (Gudinden Freja), Birthe Neumann (Emma Gad), Ulla Jessen (Grevinde Danner), Thorkil Lodahl (Heimdal), Mads Feldballe (Bud), Søren Spanning (Valdemar den Store), Peder Holm Johansen (Stenaldermand), Erik Keiling (Bronzealderpræst), Tina Ryom Jensen (Bud), Mia Degner (Den lille pige), Hanne Jacobsen (Stuepigen), Bodil Stenstrup (Mor), Martin Miehe-Renard (Far), Elin Jagd (Bedstemor), Helle Cecilie Jørgensen (Margrete 1.), Aage Haugland (Harald Hårfager), John Hahn-Petersen (Svend Tveskæg), Jens Okking (Christian 4.), Max Hansen (Frederik 7.), Henning Jensen (Ludvig Holberg), Nis Bank-Mikkelsen (Tycho Brahe), Niels Olsen (Frederik Bramming), Steen Springborg (Christian 1), Ole Ernst (Christian 2.), Thomas Mørk (Hofnar), Peter Larsen (H.C. Andersen), Erik Kjersgaard (Saxo), Nijas Ørnbak-Fjeldmose (Erik Klipping) André Vridstoft & Lukas Kristensen (Børn), Dennis Knudsen (Punker)
Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Australsk Jul

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

"Luk julefreden ind"

Top stjerner fra Georg Jensen