Rødkålssalat med æble, granatæble, appelsin og nødder

Det er efterhånden blevet en fast tradition for mig, at lave en kålsalat til vores juleaften.   De sidste år har jeg lavet denne kålsalat Grønkålssalat med æble, appelsin, og granatæble. I år er det så blevet en rødkålssalat, som jeg har givet mig i kast med.

Ingredienser:

1 lille rødkål
3 Æbler
1 granatæble
3 appelsiner
50g hasselnødder
50g mandler
1/2 dl æblecidereddike
1 dl olivenolie
1/2 dl honning

Fremgangsmåde:

Vask rødkålen og snit den fint. Fjern kernehus fra æbler, og skær dem i mindre stykker. Fjern skallen fra appelsinen, og skær dem i stykker på størrelse med æblestykkerne. Pres saften fra appelsinskallen ud over rødkålen. Del granatæblet i to, og slå på granatæble med en ske for at få kernerne ud. Bland kål og frugt i en skål. 

Dressingen laves af olie, eddike og honning. Jeg har brugt hyldeblomsteddike og rapsolie, men man kan bruge lige det man foretrækker. Bland olie, eddike og dressing sammen og hæld det ud over rødkålssalaten.

Hak mandler og hasselnødder groft og tilføj dem til rødkålssalaten.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

DR julekalendere 2017

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Julemarkeder 2017

Tinkas Juleeventyr