Grønkålssalat med beder, æbler, granatæble og appelsin

Jeg er ret glad for grønkålssalater. De smager ikke blot godt, men er også super flotte. Det er blevet den sikre vinder hos mig, og jeg må indrømme, at jeg i høj grad laver forskellige varianter af den samme salat. Denne gang med beder. 

Ingredienser:

Grønkål
2 beder ( rød, gul eller stribet)
2 Æbler
2 Appelsiner
1 Granatæble
2 spsk Olie
1 spsk Eddike
1spsk Honning

Fremgangsmåde:

Vask grønkålen, fjern stilken og snit den fint. Fjern kernehus fra æbler, og skær dem i mindre stykker. Fjern skallen fra appelsinen, og skær dem i stykker på størrelse med æblestykkerne. Pres saften fra appelsinskallen ud over grønkålen. Del granatæblet i to, og slå på granatæble med en ske for at få kernerne ud. Rødbederne skrælles og skæres i små stænger. Bland alt frugt og grønt i en skål.

Dressingen laves af olie, eddike og honning. Jeg har brugt hyldeblomsteddike og rapsolie, men man kan bruge lige det man foretrækker. Bland olie, eddike og dressing sammen og hæld det ud over grønkålssalaten.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Coca-Cola lastbilen kommer til Danmark

"Luk julefreden ind"

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

Maileg Julepynt 2017