Händels Messias

Händels Messias er egentlig et værk skrevet primært til påsken, men det er gået hen og er blevet et af de største juleværker, som opføres utallige gange i løbet af december. For nogle er det endda ikke rigtig jul, hvis de ikke har været inde at høre Händels Messias. Personligt synes jeg, at det er et af de værker, som alle bør høre mindst en gang.


Händel komponerede Messias 1741. Teksterne var fra King James Biblen og salmer fra Book of Common Prayer. Disse tekster blev samlet i en libretto af Charles Jennes. Oratoriet blev første gang opført i Dublin i 1742 og havde premiere i London året efter. På trods af moderat popularitet ved de første opførelser, er oratoriet gået hen og er blevet et af de bedst kendte og mest opførte værke i vesten.

Oratoriet er delt i 3 dele. Den første del handler om profetierne om Jesus og om hans fødsel. Anden del handler om Jesu liv på jord samt hand død og opstandelse. Den tredje del af oratoriet er den korteste og omhandler udbredelsen af evangeliet. Været bestået af en række korsatser samt arier for Sopran, alt, tenor og bas. 

Jeg har været med til at synge Händels Messias 3 gang og det er altid en fornøjelse. I år bliver det fjerde gang, og denne gang er det i Musikhuset Aarhus med Aarhus Symfoniorkester. Det bliver rigtig godt, selvom det også betyder en rigtig travl jul. 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Australsk Jul

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

"Luk julefreden ind"

Top stjerner fra Georg Jensen