Tips til en sundere jul

Julen er er tid på året, hvor man nemt kommer til at leve noget usundere end resten af året. Og selvom det vigtigste er, at man så lever sundt de resterende 11 måneder, så er der nogle ting man kan gøre for at komme lidt sundere igennem julen, og måske undgå den ekstra flæsk på sidebenet.

Spis småt, men godt
Julemaden er usund, og man skal ikke benægte sig selv, at spise den dejlige julemad eller julegodterne. Men fremfor at købe kæmpe mængder af usunde ting, kunne man kigge lidt på kvaliteten, og købe færre, men bedre ting. Det er en bedre smagsoplevelse, og mindre usund mad betyder færre kilo som skal tabes til januar.

Husk det grønne
Julemaden kan nemt ende som en stor kødfest med masser af sovs til. Men julemaden kan nemt gøres sundere ved, at skære lidt ned på mængderne af usund mad, og i stedet supplere med lækre julede salater, og grøntsagsretter af årstidens grøntsager. Det bliver andestegen bestemt ikke mindre lækker af. Tværtimod vil jeg mene. Find evt. Inspiration til en julet salat under opskrifter.

Drik vand
En anden synder i julen er alkohol. Og igen synes jeg det er vigtigt at sige at der skal være plads til, at slå sig løs til julefrokosten. Men man kan spare en del kalorier ved at man drikker et glas vand for hver anden genstand. Det skulle vist også hjælpe på tømmermænd.

Gør motionen sjov
Jeg skal ærligt indrømme, at jeg aldrig selv kommer til at gå i motionscentre, og kan udemærket forstå, at man i december vælger, at udskyde alle tanker om motion til januar. Men motion er meget andet end hård træning. Alt gælder. Gå en tur i skoven eller på julemarked. Hvis der er sne, så kælk eller start en sneboldkamp. Dans så meget du kan til julefrokosten. Stå på skøjter. Al bevægelse er bedre end de lange julemåltider, hvor man kun rejser sig fra stolen for at hente mere mad. 

Dette er blot nogle enkelte tips. Og det er ingen tvivl om, at det er meget åbenlyse råd, som vi nok alle sammen i virkeligheden godt er klar over. Men jeg skal være den første til at indrømme, at jeg ikke altid selv husker på, at leve efter dem, når kalenderen siger 1. december. Men i år vil jeg på bloggen komme med indlæg omkring en sundere jul uden afsavn. Små ting som gør, at januar bliver knap så hård måned. Se etiketten Sundere julKommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Australsk Jul

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

"Luk julefreden ind"

Top stjerner fra Georg Jensen