Fudge med havsalt

Min lillesøster har i år lavet denne fudge med havsalt. Det smager rigtig godt. Også selvom jeg heller ville have haft chokoladefudge.

Ingredienser:

1 dåse kondenseret mælk (397g)
80g smør
150 g brun farin
1 vaniljestang
Havsalt

Fremgangsmåde:

Læg bagepapir i en form af ca. 20*20 cm. Hæld iskoldt vand i et glas, så du senere kan teste karamellen. 

Tilføj kondenseret mælk, smør og farin i en stor bredbundet pande. Del vaniljestangen og skrab kernerne ud. De tilføjes til blandingen. Smelt ingredienserne ved medium temperaturer og rør grundigt med en træske indtil sukkeret er opløst. 

Test karamellem ved at putte en klat i vandglasset. Hvis det ryger til bunden og danner en kugle eller dråbe, skulle det være klart. 

Fjern panden fra varmen og tilføj havsalten. Lad det køle af indtil dem bliver fastere, mens du rører meget grundigt. (5-8 min). 

Hæld forsigtigt massen i formen med bagepapir og drys evt. Med krymmel. Lad det stå i stuetemperatur i et par timer og skær det derefter ud i mindre stykker.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Coca-Cola lastbilen kommer til Danmark

"Luk julefreden ind"

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

Maileg Julepynt 2017