Havregrynsboller

Hjemmebagt brød er en oplagt start på morgener i december måned. Om ikke andet på fridage. Her en opskrift på havregrynsboller.

Ingredienser:

2,5 dl kærnemælk
2,5 dl varm vand
25 g gær
1 tsk honning
1 tsk salt
1 tsk allehånde
50 g hørfrø
50 g solsikkekerner
120 g havregryn
100 g grahamsmel
50 g speltmel
50 g fuldkornshvedemel 
200-250 g hvedemel.

Fremgangsmåde:

Bland vand og kærnemælk. Tilføj honning og gær og rør til gæren er opløst. Tilføj salt, allehånde havregryn, hørfrø, solsikkerkerner, grahamsmel, speltmel og fuldkornshvedemel og lad det stå i nogle minutter. Tilføj derefter hvedemelen og ælt. Lad dejen hæve i en time. Form 16 boller. Pensl med kærnemælk el. Æg og drys evt. Med solsikkekerner. Bag i ovn ved 200 g i ca. 20 minutter.

Tip. Hvis man ikke har alle mel eller frøtyper, er de nemme at erstatte med større mængder af nogle af de andre typer. Jeg har selv tilrettet denne opskrift efterhånden.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Coca-Cola lastbilen kommer til Danmark

"Luk julefreden ind"

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

Maileg Julepynt 2017