Tærte med karamelfyld

Min søster er et decemberbarn. Faktisk har hun fødselsdag d. 8 december, men da vi alle har travlt med studie og alt umuligt, var det ikke muligt at fejre hende denne dag. Vi fejrede hende derfor igår, hvor hun havde lavet denne kage. Måske ikke en decideret julekage, men dog en kage som er rigtig fin som dessert her i julemåneden.

Ingredienser:

Bund:
200g Digestive kiks
75g Smør

Fyld:
200g Kondenseret mælk
150g smør
150g brun farin
50g chokolade
50g nødder
Flagesalt eller lignende

Fremgangsmåde:

Smelt smørret til bunden i en gryde. Blend kiksene og tilføj den smeltede smør.hæld massen ud i en tærte form og tryk det jævnt ud. Stil kiksebunden på køl. 
Smør og brun farin smeltes sammen. Når sukkeret er opløst hældes den kondenserede mælk i. Skru op for varmen og lad massen koge til den er som karamel (2-3 min). Massen hældes i kiksebunden og sættes på køl i min. 1 time.
Chokoladen smeltes i vandbad og nødderne hakkes. Chokoladen puttes oven på tærten ved at bruge en gaffel og trække streger. Drys straks en nødder og evt. En smule salt på tærten









Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Boller med chiafrø og hørfrø

DR julekalendere 2017

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Julemarkeder 2017