Lidt om sukker

I julen kan det være svært at komme uden om sukker. Vi bruger det især i julens bagværk. Men der er flere forskellige typer sukker og man vil ofte kunne erstatte en sukkertype med en anden og giver maden en helt anden smag. Her er en kort beskrivelse af de forskellige sukkertyper.

Stødt melis (Strøsukker):
Dette er nok den type sukker som er mest kendt og som vi oftest bruger. Vi kalder det også nogle gange bare hvidt sukker. Denne type sukker anvendes til at søde mad og drikke, men det kan også være med til at give bagværk sprødhed og i rette mængde have en konserverende effekt.

Perlesukker:
Perlesukker er sukkerkrystaller som er presset sammen for derefter at blive knust og sigtet. Perlesukker bliver primært brugt som pynt.

Syltesukker:
Syltesukker er hvids sukker som man efterfølgende har tilsat konserveringsmidler. Syltesukkeret anvendes som navnet hentyder til syltning af f.eks. marmelader.

Flormelis:
Flormelis er fintmalet sukker. I flormelis har man tilsat en smule stivelser for at undgå at det klumper. Vi kender bedst til udgaven som er hvid, men der findes dog også flormelis som er lavet af rørsukker og som dermed har en gylden farve. Flormelis bruges bl.a. som glasur og i marcipan og kager. 

Rørsukker:
Rørsukker har en lys brun farve og har en smule karamelliserende smag. Rørsukker har samme anvendelsesmuligheder som det hvide sukker og man vil ofte kunne erstatte det hvide sukker med rørsukker. 

Muscovadosukker:
Muscovadosukker findes både i en mørk og lys udgave. Den mørke udgave har en kraftigere smag med et hint af lakrids, mens det lyse er mere mild med smag af karamel. Muscovadosukker kan bruges i bagværk og desserter, men er også gode i marinader og chutneyer. Muscovadosukkeret er mere fugtigt end rørsukkeret og det hvide sukker og skal derfor opbevares i tætsluttet emballage.

Brun farin:
Brun farin er en blanding af hvidt sukker og rørsukkersirup. Den bruges f.eks. i nogle typer af bagværk og i Irish Coffee.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Australsk Jul

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

En stjerne skinner i nat

Norsk Jul