Lidt om Honning

“Jeg føler mig ikke særlig meget som Plys i dag” sagde Peter Plys. “Så så” sagde Grisling – “jeg henter te og honning til dig, indtil du gør” - Citat fra Peter Plys

Honning kan bruges i megen madlavning. Til tider som et alternativ til sukker. Om end at det ikke er mindre fedende. Her i julen er honningkagen nok en af de store hits at bruge honning i. Der findes mange forskellige typer honning og der vil nedenunder være en lille beskrivelse af et udvalg af de typiske honningtyper.

Blomsterhonning:
Blomsterhonning er mild i smager og har en fin karakteristisk duft.

Skovhonning:
Skovhonning er en meget mørk honning  og har en neutral, men sød smag.

Urtehonning:
Urtehonning er lavet af nektaren fra krydderurter og giver en honning der er mørk og med en karakterfuld smag.

Rapshonning:
Rapshonningen er lys med en neutral smag. Det er en honning som nemt krystalliserer.

Lindehonning:
Lindehonning er lys  med en mild og aromatisk smag.

Kløverhonning:
Kløverhonningen er lys og har en mild og blid smag.

Lynghonning:
Lynghonning er mørk og har en krydret smag. Det er en rimelig flydende og aromatisk honning. 

Sensommerhonning:
Sensommerhonningen er en mørk og fast honning.

Akaciehonning:
Akaciehonningen er en udenlandsk honning som typisk produceres udenfor Europa. Det er en honning som altid er flydende.

Græsk honning:
Den Græske honning er en mørk og flydende honning. Den sælges ofte sammen med et stykke af tavlen.

Fransk lavendelhonning:
Fransk lavendelhonning er  en krydret og nærmest stærk honning. Den bliver ofte brugt sammen med stærkere oste.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Coca-Cola lastbilen kommer til Danmark

"Luk julefreden ind"

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

Maileg Julepynt 2017