Grønkålssalat med vinterfrugter og nødder

I aften skal jeg til sammenskuds julefrokost og jeg skrev mig op til at skulle tage en grønkålssalat med. Jeg har valgt en version med nogle af de frugter som passer til julen samt karameliserede nødder. Dog skal det nævnes at man snildt kan undvære de karameliserede nødder. Salat smager alligevel fantastisk.

Ingredienser:

200 g grønkål
2 æbler
75 g tranebær
1 granatæble
2 appelsiner
salt og peber

Karameliserede nødder:
Nødder (pecannødder eller valnødder)
¼ dl sukker
2 spsk. ahornsirup
½ tsk. salt
25 g smør

Dressing:
¼ dl citronsaft
2 spsk flydende honning
2 spsk æbleeddike
4 spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Kom nødder på panden og lad dem riste i kort tid. Kom derefter sukker, sirup, smør og salt på panden. Lad dem stå i ca. 5 min til nødderne er gyldne og karameliserede. Husk at røre. Lad dem efterfølgende ligge på et stykke bagepapir til de er kolde.
Rør citronsaft, honning, æbleeddike  og olivenolie til en dressing.
Pluk grønkålen fra stænglerne og hak den fint. Skær æbler og appelsiner i stykker og halver tranebærrene. Rul granatæblet på bordet, mens du trykker let på det. Halver det og brug en ske til at få kernerne ud af skallen.
 Bland frugten i grønkålen og vend den i dressing. Smag til med salt og peber. Lad derefter salaten trække i en halvtimes tid. Derefter er den klar til at blive anrettet med nødderne.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Coca-Cola lastbilen kommer til Danmark

"Luk julefreden ind"

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

Maileg Julepynt 2017