Græskarsuppe

Hvis der er en grøntsag som jeg virkelig forbinder med efterår, så er det græskar. Først og fremmest kan man jo ikke andet end forbinde det med Halloween. Men Græskar farverne får også en til at tænke på efterår.

Hvis der er noget som hører efterår og vinter til er det supper. Juletiden er ingen undtagelse. Suppe er perfekt hverdagsmad. Det er sundt, og der er ingen mad som giver en varmen på en kold vinterdag som en portion suppe. Denne suppe er lavet på butternutsquash, men man kan ligeså vel bruge hokkaido græskar.

Ingredienser:

500 g græskar
20 g olie
2 fed hvidløg
1 dl Creme Fraiche
Chili
Salt 
Peber
Timian
½l vand

Bacon
Champignon

Fremgangsmåde:

Kernerne fjernes fra græskaret og det skæres i tern. Der er ingen grund til at fjerne skallen. Hvidløget hakkes og brunes af i olien (man kan evt. tilføje et løg). Græskaret tilføjes og brunes lidt af hvorefter vandet tilføjes. Tilføj Timian, salt, peber og chili i mængder som passer dig. Når Græskar stykkerne er møre. Tilføj Creme Fraiche og blend suppen.

Bacon skæres i små stykker og steges. Det samme gøres med champignonerne. Server suppen med drys af bacon og champignon.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

Australsk Jul

Solbarn, jordbarn

"Luk julefreden ind"