Ovnbagte rodfrugter

Julemad handler også i høj grad om at bruge de råvarer som der er sæson for. Vores julemad bærer virkelig præg af de grøntsager som hører årstiden til. Kål er en af de grøntsager vi bruger rigtig meget i julen, men rodfrugter passer også helt perfekt ind i julemiddagen.


I Danmark er ovnbagte rodfrugter nok ikke en del af den traditionelle julemiddag. Tilgengæld er det et meget brugt element i den engelske julemiddag og jeg synes faktisk at det giver god mening at tilføje det til vores egen julemiddag. For lige såvel som at der er sæson for kål i Danmark om vinteren, så er der også sæson for rodfrugter og det smager bare helt fantastisk.

Man kan vælge lige netop de rodfrugter man selv synes om. De smager alle godt sammen. Det er bare om at vælge dem man bedst kan lide. Jeg har personligt meget svært ved at undvære knoldselleri i min rodfrugtblanding. Jeg synes desuden at frisk knoldselleri dufter lidt af gran. Så bliver det simpelthen ikke mere julet. Man kan desuden også bruge alskens krydderier. Det handler helt om hvilken kombination der falder i ens smag.

Ingredienser:

Gulerødder
Knoldselleri
Pastinak
Søde kartofler
Rødbeder
Jordskokker
Porrer 
Løg
Olie/Smør/Fedt

Krydderier: Timian, hvidløg, rosmarin, laurbærblade, Citrusfrugter, etc.

Fremgangsmåde:
Skræl, skyl og snit alle grøntsagerne. Læg dem i et ovnfastfad. Krydr derefter med de valgte krydderier. Hæld olie over eller fordel smør/fedt. Steg i ovnen ved ca. 180 grader i ca. ½ time. Dette afhænger meget af størrelse man har snittet grøntsagerne i og hvor gennembagte man ønsker at grøntsagerne skal være.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

Australsk Jul

Solbarn, jordbarn

"Luk julefreden ind"