Honningkagehus

Ingredienser:

400 g honning
235 g rørsukker
235 g smør
10 g potaske
2 spsk vand
1 kg mel
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
1 tsk stødt ingefær
Glasur til at lime huset med:
1 bæger pasteuriserede æggehvider
Flormelis

Fremgangsmåde:

Kog honning, rørsukker og smør sammen til en flydende masse. Lad massen afkøle til den er lun. Opløs potaske med vand. Bland mel, kanel, nellike og ingefær godt.Ælt den flydende masse sammen med melblandingen. Lad massen hvile natten over i en lufttæt bøtte eller plasticpose i køleskabet. Man kan bruge alverdens kagepynt til at dekorere honningkagehuset med. Huset samles med en kraftig og tyk glasur af flormelis og æggehvider. Rul honningkagemassen ud i en tykkelse på cirka 0,50-0,75 cm. Klip skabelonerne ud og skær stykke for stykke huset ud. Husk at skære ud til vinduerne. Stykkerne bages i ovnen ved 200 grader i 12-18 min., hold øje med at stykkerne ikke bliver for brændte og mørke. Sørg for at skære husets kanter meget nøjagtigt, da huset ellers kan være svært at samle, efter at stykkerne er blevet bagt. Taget på huset er lavet af honningkagedej, der er rullet ud til stænger og lagt på taget på kryds og tværs og skåret til og trykket let fast.Bag derefter stykkerne til taget i ovnen. Bland æggehvider med flormelis. Glasuren skal have en kraftig og tyk konsistens, ellers kan den ikke holde sammen på huset. Lim huset sammen med glasur - side for side og stykke for stykke. Sørg for at glasuren er tørret helt, inden der rykkes rundt på huset. Dekorer huset.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Coca-Cola lastbilen kommer til Danmark

"Luk julefreden ind"

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

Maileg Julepynt 2017