Flæskesteg

Der er nok mange holdninger til hvorvidt man skal vælge ribbensteg eller kamsteg, når man er ude at købe flæskesteg. Jeg er selv fra den yngre "fedtforskrækkede" generation, så jeg går altid efter kamstegen. Men det er jo alt efter smag.

Idag skal jeg for første gang nogen sinde prøve at lave en flæskesteg og det bliver forhåbentligt en med sprøde svær.


Ingredienser:

Kamsteg eller ribbensteg
Salt
evt. Laurbærblade eller nelliker

Fremgangsmåde:

Først ridses flæskestegen. Man skal skære igennem skindet og ned i fedtet, men passe på at man ikke skærer i selv kødet. Derefter gnide sværene godt ind i groft salt. Man kan evt. stikke et par laurbærblade og nelliker mellem sværene for at krydre stegen. Stegen lægges i et ovnfast fad og steges i ovnen med over og undervarme ved 190 grader i ca. 1 time pr. kilo. Hvis du har stegetermometer så skal centrum temperaturen være omkring 70 grader. Men flæskestegen steger, kan det være en fordel af øse væsken i bunden af fadet over stegen.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Boller med chiafrø og hørfrø

DR julekalendere 2017

Julemarkeder 2017

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.