Roast Potatoes

I stedet for kogte kartofler kunne man vælge at servere stegte kartofler. Her har i Jamie Olivers bud på roast potatoes.

Ingredienser:

1,2 kg. kartofler (skåret i større stykker  - halverede)
6 gulerødder
6 pastinakker (halverede)
Havsalt og frisk kværnet peber
Oliven olie og lidt smør eller ande/kalkun/gåsefedt
Nogle stilke af frisk rosemarin
1 hvidløg
Skallen fra en citron og 2 clementiner

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 220 grader. Kog kartofler, pastinakker, og gulerødder i saltet vand i 8-10 minutter eller indtil ydersiden af grøntsagerne så småt begynder at sprække. Lad dem derefter dryppe af i en salatslynge. Lad dem derefter damptørre i et par minutter og ryst med salatslyngen
 Put olie og smør/fedt på en pande og varm det op. Tilføj derefter rosmarin og de flåede hvidløg på panden. Tilføj derefter grøntsagerne og vend dem forsigtigt i fedtstoffet og krydderierne. Til sidste tilføjes citron og clementinskallen sammen med salt og peber og det hele blandes igen.
Tilbered dem i den varme ovn i 45-50 minutter, men vend dem efter ca. 35 minutter. De er klar til servering, når de er gyldne og sprøde.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Coca-Cola lastbilen kommer til Danmark

"Luk julefreden ind"

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

Maileg Julepynt 2017