Roast Potatoes

I stedet for kogte kartofler kunne man vælge at servere stegte kartofler. Her har i Jamie Olivers bud på roast potatoes.

Ingredienser:

1,2 kg. kartofler (skåret i større stykker  - halverede)
6 gulerødder
6 pastinakker (halverede)
Havsalt og frisk kværnet peber
Oliven olie og lidt smør eller ande/kalkun/gåsefedt
Nogle stilke af frisk rosemarin
1 hvidløg
Skallen fra en citron og 2 clementiner

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 220 grader. Kog kartofler, pastinakker, og gulerødder i saltet vand i 8-10 minutter eller indtil ydersiden af grøntsagerne så småt begynder at sprække. Lad dem derefter dryppe af i en salatslynge. Lad dem derefter damptørre i et par minutter og ryst med salatslyngen
 Put olie og smør/fedt på en pande og varm det op. Tilføj derefter rosmarin og de flåede hvidløg på panden. Tilføj derefter grøntsagerne og vend dem forsigtigt i fedtstoffet og krydderierne. Til sidste tilføjes citron og clementinskallen sammen med salt og peber og det hele blandes igen.
Tilbered dem i den varme ovn i 45-50 minutter, men vend dem efter ca. 35 minutter. De er klar til servering, når de er gyldne og sprøde.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

DR julekalendere 2017

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Julemarkeder 2017

Tinkas Juleeventyr