Luciabrød

I Sverige er der tradition for at spise safranboller til Luciadag. Disse boller kaldes lussekatter. Det er en tradition som flere og flere danskere tager til sig og dermed har vi navnet luciabrød.

Ingredienser:

150 g smør
3 dl mælk
50 g gær
250 g skyr
1 æg
½ g safran
1½ dl lyst rørsukker
½ tsk salt
1150 g hvedemel

1 æg til pensling
Rosiner til pynt

Fremgangsmåde:

Smørret smeltes i en gryden og mælken tilsættes. Det hældes derefter over i en skål og gæren røres ud i det. Resten af ingredienserne tilføjes og dejen æltes godt. Dejen skal hæve i ca. ½ time med et vådt viskestykke over. Ovnen tændes på 210 grader. Form 12-14 luciabrød som S'er eller hvor 2 S'er danner et kors. Pynt med rosiner og pensl med æg. Bollerne bages i ca. 8 min.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

DR julekalendere 2017

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Julemarkeder 2017

Tinkas Juleeventyr