Brunkager

Ingredienser:

250g smør
125g lys sirup
250g sukker
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
100 g hakkede, smuttede mandler
1 34 tsk. potaske
1 spsk. lunkent vand
500g hvedemel 
Fremgangsmåde:

Kom smør, sirup og sukker i en stor gryde. Lad det smelte ved jævn varme, mens der røres deri. Sørg for at det ikke koger. Kom den smørblanding i en skål og tilsæt kanel, nellike, og mandler. Rør til blandingen er halvkold. Opløs potasken i vandet og rør det i den krydrede, smørblanding sammen med melet - lidt efter lidt. Del dejen i 3 portioner og tril dem til ruller (ca. 4½ cm i diameter). Stil brunkagedejen tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn. Skær rullerne i meget tynde kager og læg dem på plader med bagepapir. Bag brunkagerne øverst i ovnen i ca. 7 min ved 175 grader.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

DR julekalendere 2017

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Tinkas Juleeventyr

Julemarkeder 2017