Hjemmelavede syltede kirsebær

Det er sommer og egentlig tænker man vel at det er alt, alt for tidligt at tænke på nogen former for juleforberedelse. Det er det selvfølgelig også, men så ikke alligevel. Hvis man f.eks. vil lave kirsebærsaucen helt fra bunden, så skal man selvfølgelig i gang med at lave syltede kirsebær. Hvis du er heldig kan du fra juli til september finde kirsebærtræer i nærheden af dig med skønne kirsebær som er lige til at plukke, men ellers er det også til at købe dem om end det er noget dyrere.



Det bliver nok ikke noget jeg gør i år, men det er helt klart noget som skal med i gemmebogen til den tid, hvor det er mig som inviterer på julemiddag. Indtil da så får i lige opskriften på syltede kirsebær.

Ingredienser:

1 kg kirsebær med sten (efter at de udstenes skal der være ca. 750 g tilbage)
250 g sukker
Saft fra ½ limefrugt
Atamon

Fremgangsmåde:

Kog de udstenede kirsebær, sukker og vand i en gryde i ca. 15 minutter. Tilsæt limesaft og atamon og kog i yderligere 5 minutter. Hæld derefter de syltede kirsebær i atamon skyllede glas med låg.




Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Coca-Cola lastbilen kommer til Danmark

"Luk julefreden ind"

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

Maileg Julepynt 2017