"Skal vi klippe vore julehjerter sammen?"

Julehjertet er en traditionen som er virkelig ses som dansk. Det skulle eftersigende være H.C. Andersen om flettede det første julehjerter - eller i hvert fald er det ældst bevarede julehjerte fra 1860'erne flettet af ham og man kan se dette i H.C. Andersens hus i Odense.
Der gik omkring 40 år før at julehjertet blev en gængs tradition, men i dag er julehjertet virkelig set som en klassiker på juletræet. Man ser julehjerter i alle mulige farver og med alle mulige forskellige mønstre. Der er alt fra de mest simple som alle kan være med til, til de noget mere avancerede julehjerter.
Men hvorom alt er så bliver der flettet en masse julehjerter til alle mulige jule-klippe-klistre arrangementer. Det er i hvert fald en alletiders hyggelig aktivitet til julehygge komsammener som bliver endnu bedre med en gang æbleskiver, småkager eller lignende. Der er ingen tvivl om at det som julen handler om er at være sammen med sine kære og lave hyggelige aktiviteter. Og som sangen siger "skal vi klippe vore julehjerter sammen? Jeg vil tro, at de bli'r bedst, når man er to"

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Australsk Jul

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

"Luk julefreden ind"

Top stjerner fra Georg Jensen