Julesang og bjældeklang (og alt det andet)

Idag blev de sidste julegaver købt. Det var nogle af de få gaver som vi ikke havde fået over nettet. Og selvom det jo godt kan være sådan lidt stress og jag at rende rundt i byen, når der er mange mennesker, er det nu også lidt hyggeligt at købe ind i rigtige butikket frem for at købe over nettet. Det er da hyggeligt at gå rundt oppe i byen og høre kirkeklokkerne spille julemelodier.
 
 
Der er også købt ind til julemiddagen. Sidste år valgte jeg at lave en rødbedesalat som jeg selv synes var rigtig lækker, men den faldt ikke i så god jord hos min familie som ikke er så vilde med rødbeder.Så i år har jeg valgt at lave en appelsinsalet med granatæble og en omgang rodfrugter tilberedt med timian, hvidløg, appelsin- og citronskræl. Jeg prøver ligeså langsomt at introducere nye retter i julemiddagen, da jeg ikke er så vild med den traditionelle julemiddag. Men der bliver jo selvfølgelig serveret nogle mere traditionelle ting såsom rødkål, brunekartofler, kogtekartofler, kartoffelchips, and, og flæskesteg. Dette efterfølges af ris ala mande med kirsebærsauce. Og tilsidst efter at vi har danset om juletræet og pakket gaver, så kommer der julegodter på boret. Både hjemmelavede og færdigkøbte.
 
Jeg synes jeg har fat i noget af det rigtige med at prøve nye ting til julemiddagen. Hvorfor holde fast i traditionerne bare for at holde fast i traditionerne? Og så synes jeg også at det er med at prøve nogle forskellige ting af. Jeg er nok også ved at danne mig nogle idéer om hvad jeg synes skaber en god julemiddag. Men så længe man ikke selv er den som holder jul, må man nok nøjes med at lave noget ekstra tilbehør til julemiddagen og ikke gøre noget helt radikalt. Måske foreslår jeg næste år at jeg kan lave hjemmelavet rødkål og kirsebærsauce, men hvis man kigger helt rationelt på tingene, så er det jo vigtigere at man er sammen med nogle mennesker man holder af end at julemiddagen og alt det andet falder helt i ens smag.
 
 
Jeg synes julesange hele tiden og jeg elsker det. Jeg glæder mig til at danse om juletræet og synge julesange. Det er virkelig herligt. Og som kirkekorsanger er jeg selvfølgelig også i kirke juleaften. I år er det godt nok ikke som korsanger, men som almindelig kirkegænger. En af mine ynglings julesalmer er 'Det kimer nu til julefest'. Spørg mig ikke hvorfor. Men jeg er vild med den.
 Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Australsk Jul

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

Norsk Jul

Fedtebrød