Sønderjysk hvidkål

Ingredienser: 

2000g hvidkål
Vand (3 tsk. salt pr. liter kogevand)
100 g smør
3 dl. piskefløde
Hvid peber
Salt


Fremgangsmåde:

Del hvidkålen i 4 - 8 stykker. Fjern de yderste grove blade og stokken. Kom kålen i vand, tilsæt salt og kog den godt mør, det tager ca. 1 time.

Læg kålen op i en sigte og lad den dryppe godt af. Vrid kålen fri for vand i rene viskestykker.

Hak kålmassen en gang igennem kødmaskinen.

Smelt smørret i en tykbundet gryde og tilsæt kål. Rør så meget fløde i, at kålen har en passende tykkelse (som en rimelig tyk stuvning).  Varm kålen igennem ved svag varme. Smag til med salt, friskkværnet hvid peber og muskatnød.






Server kålen til sylte, flæsk eller medister sammen med sennep og syltede rødbeder.

















Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Boller med chiafrø og hørfrø

DR julekalendere 2017

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Julemarkeder 2017