Julemarked i Tivoli

I mandags var jeg på julemarked i tivoli med min mor og lillesøster. Det er første gang vi har været derovre i julen og jeg kan uden tvivl sige at det var besøget værd.Da vi kom over til København startede vi med at gå en tur ned af strøget og jeg må sige at jeg synes at det julepynt på gaden i Århus er pænere end det i København. Men altså det vil jo også altid være en smagssag. Jeg er nok bare ikke til kæmpe overdimensionerede hjerter. Men dertil skal dog tilføjes at noget af belysningen ned af gaderne faktisk var rigtig fint. En ting som nok også bør nævnes er at man godt kan mærke at man i København er mere vant til at få 'turister' i julen end man er i Århus, da det virker som om at de er lidt hurtigere ude med juleriet end i Århus.
Efter noget tid gik vi så ned til tivoli og der var simpelthen alt hvad hjerter kunne begære af juleting. Først og fremmest var belydningen rigtig fin og man kunne ikke andet end at komme i julestemning af at gå rundt derinde. Desuden kunne man også høre julemusik rundt omkring. Alle vegne var der boder med julegodter og der duftede af alle de ting som leder tankerne hen på julen. Man kunne købe klejner, vafler, gløg, brændte mandler, og meget andet.
Men så var der selvfølgelig også bod efter bod med julepynt. Man kunne købe pynt som havde et russisk islæt - bl.a. i den russiske by, der var boder som havde pynt alle Peters Jul, der var pynt for dem som elsker glimmer og farver og meget mere. Og priserne varierede meget fra bod til bod, så der var faktisk noget for alle. Hvis det ikke var fordi vi havde skullet slæbe det med på toget om natten til Århus, så er jeg sikker på at vi var endt med at købe en del mere pynt end det vi gjorde. Derudover var der også boder som ikke solgte pynt eller julegodte, men i stedet tøj, køkkensager og andre ting som man kunne købe til julegaver. Overordnet kan man sige at sortimentet i boderne ikke var noget man kunne klage over.


Jeg synes helt klart at julemarkedet i tivoli er et besøg værd. Der er masser af muligheder for at finde nye noget at tage med hjem, men frem for alt, kan man ikke andet end at komme i julestemning af at gå rundt derinde. Pynten er helt fantastisk og alt derinde får bare en til at komme i den rigtige stemning. Til tider kan der være lidt for meget larm fra nogle af de vildere forlystelser, men det er en meget lille ting og hvis man også gerne vil prøver forlystelserne, så kan man helt sikkert godt bruge en hel dag derinde. Jeg tror ikke at der er sidste gang jeg tager derover og så håber jeg også at nogle af de andre tivolier/forlystelsesparker vil overveje at gøre noget lignende. De har jo allerede taget Halloween til sig, så mon ikke julen også kommer med på et tidspunkt. I hvert fald vil jeg opfordre folk som aldrig har været til julemarked i tivoli til at tage derover på et tidspunkt. Det er virkelig det hele værd.
Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Australsk Jul

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

Norsk Jul

Fedtebrød