1. søndag i advent

Så tænder vi et lys i kvæld,
vi tænder det for glæde,
Det står og skinner for sig selv
og os, som er til stede,
Så tænder vi et lys i kvæld,
vi tænder det for glæde,


Så blev det den første søndag i advent. For mig betyder det at det nu er helt tilladt at mene at nu er det jul. I mange hjem pynter man op denne søndag. Jeg ved i hvert fald at der er blevet pyntet op hjemme hos mine forældre idag. Jeg var desværre ikke med, da jeg skulle synge til de Ni læsninger i den kirke, hvor jeg synger i kirkekor.

De Ni læsninger er efter min mening en ret god begyndelse på julen som det måske ikke er alle dansker der kender til. De ni læsninger er oprindeligt en tradition fra England, men hvor man i England opførte de ni læsninger juleaften gør man det i Danmark i ugerne op til jul. De ni læsninger er en musikguds-tjeneste, hvilket betyder at der imellem hver af teksterne opføres noget musik Teksterne handler om skabelsen, syndefaldet, bebudelsen, Jesu fødsel, frelse, etc.

Det der er så fint ved denne form for gudstjeneste er at det er nemmere at gå til for folk som ikke er vante kirkegængere, da der hele tiden er musikindslag mellem teksterne og det hele kommer lidt til at virke som en historie. Musikken mellem teksterne vil jo oftest også hænge sammen med teksterne, så der ligesom er en rød tråd i det. Jeg kan i hvert fald rigtig godt lide det

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Australsk Jul

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

Norsk Jul

Fedtebrød