Nu vil vi sjunge og være glad

En af de ting som gør jule til rigtig jul for mig er Julemusik. Julen ville ikke være det samme uden musik. Som musikstuderende og korsanger er jeg jo nok også påvirket af min glæde ved musik, men vi har altid i min familie gjort meget i sanglege og sangen om juletræet har altid været meget vigtig. Uden musik og sang ville julen ikke rigtig være jul.

Jeg bliver altid i godt humør, når vi når denne tid på året. Til kor begynder vi at synge julesange og selvom jeg måske har haft en dårlig dag, kan jeg kun komme glad fra kor, når vi har sunget julesange. Det er noget ved julen og julesange som får den barnlige glæde frem i mig. Jeg elsker det magiske ved julen og vil gøre alt for at bevare min barnlige forventning til julen. Jeg vil ikke tænke på julen som stressende og dyr tid. I stedet er julen for mig en tid, hvor man gør ting sammen. Og der findes jo også en masse gratis glæder i julen. Julemusik er med til at danne dette magiske univers.


Der er de julesange som man har sunget siden man var barn og som bare skal lyde på en bestemt måde. For mig er et eksempel "til julebal i nisseland". Jeg hader den nye udgave af den, hvor en kvinde synger. Enten skal det være 'Lille Per' der synger eller også skal den slet ikke spilles. Udover det er der jo julesalmerne og julesangene som man synger om juletræet. De fleste familier har nogle sange som de bare skal nå at synge juleaften.


Hvem har ikke haft lyst til at tage med Lille Per til julebal i Nisseland?


Jeg kan selvfølgelig også godt lide sange som "Walking in a winter wonderland", "Santa Clause is coming to town", "It's gonna be a cold, cold christmas", osv. og også de engelsk christmas carols, men der er nu noget ved de danske klassikere.

 Dog elsker jeg generelt julemusik og jeg har allerede samlet en lang playliste med julemusik, så nu kan december bare komme, så jeg kan begynder at høre det. Okay for at være helt ærlig har jeg taget en smule forskud på julemusikken, men også kun en lille smule. ;-)

Kommentarer

  1. Er selv gået i Julemusik-mode, fandt en hel sektion med Spotify Jule Playlister på MySpotify

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Australsk Jul

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

Norsk Jul

Fedtebrød