Julestress? Nej tak!

Altså, jeg tror problemet idag med julestress er at folk prøver at leve op til et ideal. Det skal være hyggeligt, der skal bages julekager, pyntes, klippeklistres, laves julemad, osv. Men jeg tror at noget at det vigtigste med julen er at overveje hvad man egentlig har lyst til.

Kan du lide at bage, så er det jo virkelig en højtid, hvor man kan få stillet sin lyst, men hvis du synes at det er en forfærdeligt, så er det jo det man lader være med. Man har jo rig mulighed for at købe det færdigt. Jeg tror at mange, nok især kvinder, føler at det er en pligt at stå i køkkenet og lave alskens lækkerier, men i virkeligheden tror jeg ikke at folk forventer dette. Man bilder sig bare ind at man er nødt til det.

Personligt elsker jeg alle ting der har med julen at gøre. Jeg nyder at bage, at pynte op, osv. Det eneste jeg ikke er god til at det med at købe julegaver. Jeg er sådan en der får stress, når mange mennesker render og skubber til hinanden, mens de prøver at finde gaver og jeg har fundet ud af at jeg fungere bedre ved at handle i en mindre by. Når jeg er i en større by, så går jeg fra den ene butik til den anden og prøver at finde den rigtige gave. I en mindre by har man ikke så mange steder man kan kigger, så der finder man den nemmere.

Altså er det med at gøre det man kan for at undgå stress og jeg er overbevist om at det for det første handler om at tænke på hvad man har lyst til og at ignorere de forestillinger man har om at man er tvunget til at gøre noget. Julen er hvad man gør den til og så længe man har det godt og hygger sig med sine kære, så betyder det egentlig ikke så meget om småkagerne er fra netto eller om de er hjemmebagte.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Australsk Jul

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

Norsk Jul

Fedtebrød