Julen varer længe, koster mange penge

December nærmer sig og mine tanker begynder, så småt at indholde idéer til årets julegaver. Hvem skal have hvad og hvad ønsker man sig selv. Jeg elsker at give gaver. Især hvis man har fundet en gave som virkelig er den rigtige. For mig er det så egentlig i pricippet ligemeget om gaven er hjemmelavet eller om den er billig eller dyr. Det vigtigste er at folk har prøvet at finde en gave til en som de tror man vil blive glad for.

Jeg giver julegaver sammen med mine søskende og min lillesøster og jeg er ved at skabe en tradition med at bruge en dag på at købe gaver sammen. Det hjælper mig og en smule med at bevare roen i en af de situationer ved julen som jeg finder lidt stressende: juleindkøb. Jeg har dog også overvejet at lave nogle hjemmelavede julegaver oveni, men hvorvidt det bliver til noget i år er en anden sag.

For nogen mennesker kommer julen nemt til at handle om julegaverne og folk sætter sig i gæld for at købe store julegaver, fordi de mener at julegavens størrelse/pris har betydning. Men jeg synes det er helt forkert at se sådan på det. Julen handler ikke om at man skal købe sig fattig i gaver. Man bør ikke købe for mere end man har råd til.


Jeg er godt klar over at der er folk som faktisk ikke har pengene til at købe gaver til sine børn. Det er virkelig synd. Man kan jo søge om julehjælp, men der er familier som kunne bruge julehjælp som ikke får det. Heldigvis er der folk som prøver at hjælpe de mennesker, så deres børn kan få en god jul. Et eksempel er Glæd Børnene. Glæd Børnene er en gruppe som er oprettet på facebook, hvor folk kan donere brugt, men godt legetøj som andre børn kan få i gave. Det er et utroligt godt initiativ og jeg vil bestemt opfordre folk som har legetøj som ikke bliver brugt til at gå ind på gruppen. Der er mange børn som vil sætte pris på det udemærkede legetøj som ens eget barn måske er blevet træt af. Jeg har ikke selv børn, men hvis jeg havde ville jeg helt klart give deres legetøj videre, når de ikke gad at lege med det længere.


Men om man købe dyre eller billige gaver eller laver dem selv, så skal man huske på at gaverne blot er et symbol på at man holder af folk og at man ikke viser større kærlighed ved at købe en dyr gave.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Australsk Jul

Hjemmelavet vaffel ala Jamie Oliver.

Tilbehør til julemiddagen: Inspiration fra den Engelske julemiddag

Norsk Jul

Fedtebrød